Рамзан Кадиров звинуватив США у порушенні прав його коня

18 сiчня 09:01

Голова Чеченської республіки гостро сприйняв критику Держдепу США з приводу порушення прав віруючих у Чечні.

 

Глава Чечні Рамзан Кадиров розкритикував доповідь комісії Держдепу США, в якій йшлося про порушення прав віруючих у Чечні, а також звинуватив Сполучені Штати у порушенні прав тварин.

"Вважаємо абсолютно недоречними спроби будь-яких американських комісій або органів нам щось вказувати, тим більше, коли ці поради мають примітивний характер", - відзначив Кадиров.

"У самих США порушуються не тільки права людини, але і права тварин. Моєму коневі лагодили перешкоди. Робили все, щоб він не брав участь у перегонах. Єдина причина - не допустити рейтингового скакуна. Кінь переміг. Нехай тепер і його не пускають в Америку, нехай закриють йому "візу", - додав він.

Напередодні Комісія Держдепартаменту США з міжнародної релігійної свободи засудила ситуацію зі свободою віросповідання у Росії. Зокрема, американські експерти заявили, що глава Чечні Рамзан Кадиров "спотворює чеченські суфійські традиції".

Комісія рекомендувала включити Кадирова у список осіб, активи яких повинні бути заморожені через порушень прав людини.

Нагадаємо, що восени 2011 року кінь глави Чечні на прізвисько Sweet Ducky ("Солодке Каченя") був знятий з перегонів після того, як реєстраційна комісія змагань отримала лист з Держдепартаменту США, в якій йшлося про права людини. Потім коня намагалася не допустити до участі у престижних перегонах влада штатів Нью-Йорк і Кентуккі. !zn

Читайте також:

Кадиров вважає, що гроші Чечні дає Аллах

Чеченський суд заборонив фільм "Невинність мусульман" у всій Росії

Росія розкритикувала Євросоюз за неповноцінну демократію і порушення прав людини

Дружина Кадирова представила в Дубаї нову колекцію "Леді Чечня"