Радник Трампа анонсував збільшення американського контингенту в Афганістані

16 квiтня 21:45

Герберт Макмастер провів переговори з афганським керівництвом.

 

Радник президента США з питань національної безпеки Герберт Макмастер під час зустрічі з політичним і військовим керівництвом Афганістану повідомив про наміри Вашингтона збільшити військовий контингент у регіоні.

Макмастер прибув до Кабула 16 квітня. Його візит проходить на фоні нещодавнього застосування надпотужної бомби GBU-43/B проти бойовиків "Ісламської держави", передає "Голос Америки".

Заступник голови генерального штабу збройних сил Афганістану генерал Мурад Алі Мурад заявив, що візит Макмастера є свідченням "рішучої підтримки союзників Афганістану в боротьбі зі спільним ворогом" – тероризмом.

Він також повідомив, що "Мати всіх бомб" знищила 95 терористів і зруйнувала їх "стратегічне укриття". Не виключено, що після верифікації дані про кількість ліквідованих бойовиків будуть уточнені.

Нагадаємо, 13 квітня ВПС США застосували в Афганістані одну з найпотужніших неядерних бомб GBU-43, яку називають MOAB (Mother of All Bombs - "Мати всіх бомб").

Метою удару стали бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава", які ховаються в тунелях провінції Нангархар на сході Афганістану.

Бомба була скинута літаком MC-130. Це перший випадок використання MOAB на полі бою. Бомбу розробили під час війни в Іраку. Її вага становить майже десять тонн.