Путіна звинуватили в плагіаті: він повторив промову чиновника 4-місячної давності

02 лютого 14:04

Блогери помітили майже дослівне повторення оборотів і формулювань у промові президента Росії і голови його адміністрації.

 

Президента РФ Володимира Путіна, який напередодні виголосив довгу промову перед учасниками Архієрейського собору РПЦ щодо ролі церкви у відносинах з державою, викрили в копіюванні.

Як зауважили в співтоваристві ru_politics в ЖЖ, президент дослівно повторив фразу з виступу голови кремлівської адміністрації Сергія Іванова, яку він виголосив на Всесвітньому російському народному соборі 1 жовтня 2012 року.

"Багато в чому саме з розмивання духовних і національних основ, зі справжянього цькування Російської православної церкви та інших наших традиційних конфесій - починалося руйнування єдиної країни, її зрив революції і потрясіння", - сказав Путін.

Чотири місяці тому той же оборот використовував Іванов: "У тому числі драматичну історію XX століття, коли саме з розмивання духовних основ почалося руйнування єдиної країни, її зриви в революції і потрясіння".

Блогерів обурила не тільки "друга свіжість" промови президента, але і вислів "зрив у потрясіння".

"Що ж з почуттям слова у цих випускників університету? Зовсім обезлюділа адміністрація президента. Нікому промовиписати", - іронізують користувачі ЖЖ.

Прес – секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив у "Російській службі новин", що увага блогерів до промови президента "розчулює".

"Існує певний набір універсальних ідей, які стосуються церкви, відносин між церквою, державою і суспільством. Зрозуміло, це ті ідеї, які розділяє і Путін, і голова його адміністрації Іванов та багато інших людей. Дорікати їх у тому, що це плагіат кожен раз, коли вони викладають ці ідеї, це, напевно, такі екзерсиси "від нічого робити", - припустив Пєсков. !zn

Читайте також:

Foreign Policy не називав Путіна найвпливовішим - російські ЗМІ все перебрехали

Портрет Путіна намагалися спалити в Москві на "Марші проти негідників"

Журавлі визнали в секретному дельтаплані Путіна ватажка і кинулися за ним на південь (ВІДЕО)