Путін заявив, що інтеграцію на пострадянському просторі не зупинити

14 лютого 14:37

На розширеній колегії ФСБ Путін попередив: тиск на Росію неприпустимий, а "окрики" ні на що не вплинуть.

 

Володимир Путін впевнений, що інтеграцію на пострадянському просторі не зупинити "ніякими окриками і осмикування".

"Ми чули кілька нещодавніх знервованих, відверто роздратованих висловлювань щодо інтеграційних процесів на пострадянському просторі. Віднесемо їх на рахунок емоційної риторики цих політиків. Тісна інтеграція - це об'єктивний загальносвітовий процес, і ніякими окриками та осмикуваннями він не буде зупинений, у тому числі на нашій території зупинений бути не може", - сказав Путін на розширеному засіданні колегії ФСБ.

При цьому він зазначив, що Росія може зіткнутися зі спробами загальмувати інтеграційну роботу з використанням різноманітних інструментів тиску.

Путін підкреслив, що втручання у внутрішні справи Росії неприпустиме.

"Будь-яке пряме або непряме втручання у наші внутрішні справи, будь-які форми тиску на Росію, на наших союзників і партнерів неприпустимі", - сказав він.

Нагадаємо, у грудні 2012 року тодішній держсекретар США Гілларі Клінтон заявила, що під видом економічної інтеграції Росія запускає процес "радянізації" у країнах Східної Європи і Середньої Азії. Зокрема, на її думку, цей процес може бути закамуфльований під маркою Митного союзу (МС).

Як відомо, зараз в МС входять, окрім Росії, Білорусь і Казахстан. Москва активно запрошує приєднатися до організації і Київ, однак українська сторона намагається балансувати на межі МС і Євросоюзу: співпрацювати з МС в рамках програми "3+1", проте при цьому підписати з ЄС угоду про асоціацію, що включає в себе створення зони вільної торгівлі. !zn

Читайте також:

Україна закликала ЄС і Митний союз створити єдину зону

У ЄС нагадали Україні, що членство у Митному союзі забирає суверенітет

Росія побудує найбільший військовий корабель з часів СРСР

Пенсіонер-розвідник отримав 13 років колонії за спробу повстати проти Путіна