Путін не пропонував Асаду піти у відставку – Пєсков

22 сiчня 17:42

Інформація не відповідає дійсності, підкреслив прес-секретар президента РФ.

 

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков спростував інформацію в ЗМІ про те, що Володимир Путін запропонував президенту Сирії Башару Асаду покинути свій пост.

"Ця інформація не відповідає дійсності", - заявив Пєсков.

Раніше видання The Financial Times з посиланням на два джерела в західних спецслужбах повідомило, що президент РФ Володимир Путін закликав сирійського лідера Башара Асада піти у відставку. Передати Асаду прохання Путіна, за даними співрозмовників видання, в Дамаск їздив начальник ГРУ РФ Ігор Сергун. Столицю Сирії, відзначає FT, Сергун відвідав за кілька днів до своєї смерті 3 січня. Однак, як стверджує видання, Асад на пропозицію залишити посаду президента відповів рішучою відмовою.

Читайте також: Голова МЗС Британії звинуватив Росію у навмисному вбивстві цивільних в Сирії

Повітряна військова кампанія Росії в Сирії почалася 30 вересня після відповідного запиту президента країни Башара Асада, якому з моменту початку війни в Сирії в 2011 році Росія надає підтримку, у той час як країни НАТО і ЄС звинувачують режим Асада у військових злочинах і вимагають його відставки.

Незважаючи на оголошену Росією мету військової кампанії - боротьба з бойовиками "Ісламської держави", західні держави, а також Турція та Саудівська Аравія заявляють, що цілі бомбардувань РФ в Сирії - в першу чергу, сирійські повстанці, опозиційні к Асаду, а не терористи "ІД".