Протестуючі зірвали виступ Саакашвілі у Національній бібліотеці

08 лютого 16:50

Кілька сотень людей, яких нова грузинська влада визнала політв'язнями, планували влаштувати президентові "коридор ганьби" і закидати Саакашвілі яйцями.

 

Виступ президента Грузії Михайла Саакашвілі у Національній бібліотеці відкладено через різко загострену ситуацію перед входом у будівлю, де проходить акція протесту, повідомила прес-спікер Манана Манджгаладзе.

У будівлі зосереджено кілька сотень людей. Акцію протесту проводять політв'язні, визнані у цьому статусі парламентом Грузії і випущені з в'язниць у січні в рамках масштабної амністії.

Учасники акції планували влаштувати президентові "коридор ганьби" і закидати Саакашвілі яйцями.

Саакашвілі прийняв рішення 8 лютого виступити зі щорічною доповіддю, яку він підготував для виступу перед парламентом, у Національній бібліотеці, бо його виступ в законодавчому органі, за рішенням парламентської більшості, відкладено на невизначений термін.

У будівлі Національної бібліотеки відбуваються сутички між прихильниками і супротивниками Саакашвілі. Учасники акції не пропустили в будівлю мера Тбілісі Гігі Угулава, главі столичного уряду були заподіяні фізичні образи. Також у сутичці постраждала депутат парламенту Грузії від Нацруху Чіора Тактакишвілі, що намагалася пройти в будівлю. !zn

Читайте також:

У Грузії зібрали мільйон підписів за відставку Саакашвілі

Влада Грузії оголосила про припинення переслідування прихильників президента Саакашвілі

Грузинський прем'єр Іванішвілі ініціює скасування "широких повноважень" президента Саакашвілі