Прокуратура Франції доповнила своє звинувачення проти Фійона

17 березня 09:41

Тепер кандидата від Республіканців підозрюють і в корупційних ризиках.

 

Обвинувачення проти кандидата в президенти Франції від Республіканців Франсуа Фійона розширили справою про отримання подарунків, сумарна вартість яких становила 48 тисяч євро. Більшу частину цієї суми, яка призначалася на придбання костюмів політиком, була передана Фіойну готівкою, повідомляє Reuters.

Правоохоронні органи перевірять цей інцидент на наявність корупційних ризиків. На тлі розслідувань проти Фійона більше 75% французів вважають, що кандидат має відмовитись від президентських виборів.

Читайте також: Дружину Фійона взяли під варту – ЗМІ
Раніше прокуратура Франції оголосила про порушення кримінальної справи проти кандидата в президенти країни Франсуа Фійона за підозрою у виплаті фіктивних зарплат його сім'ї в часи депутатства у парламенті.

Нагадаємо, що кандидат в президенти Франції від Республіканців Француа Фійон опинився в епіцентрі скандалу пов'язаного з отриманням двох костюмів вартістю в 13 тисяч доларів в якості подарунка. До цього Франсуа Фійон вибачався за антисемітизм в його повідомленні в twitter про свого суперника у виборчій гонці Еммануеля Макрона.

Раніше повідомлялося, що французька поліція у четвер, 2 березня, провела обшук у будинку кандидатав президенти від партії "Республіканці" Франсуа Фійона.

Напередодні парламенті Франції пройшли обшуки у справі щодо дружини кандидата в президенти Франсуа Фійона. Пенелопу Фійон звинувачують у розкраданні і незаконному привласненні державних коштів.