Принц Гаррі порівняв війну в Афганістані зі "стрілялками" на PlayStation

23 сiчня 16:57

Після повернення з Афганістану британський принц Гаррі порівняв війну з грою на приставці. Таліби вирішили, що в нього психічний розлад.

 

Принц Гаррі, який завершив військову службу в Афганістані, дав інтерв'ю британським ЗМІ, що обурило як таліби, так і багатьох британців.

Онук британської королеви заявив, що найбільше йому сподобалося пілотувати ударний вертоліт Apache, з якого він убив ракетою одного з лідерів екстремістів. І порівняв свій політ з грою в комп'ютерні "стрілялки", пише The Telegraph.

"Мені особливо сподобалося сидіти прямо за штурвалом і керувати бойовими операціями. Це задоволення для мене, тому що, знаєте, адже я з тих хлопців, хто любить пограти на приставках PlayStation або Xbox, тому люблю, коли мої пальці зайняті справою", - сказав принц Гарі.

Він також зазначив, що на війні, так само як і в грі, є головне правило: "Стріляти, коли потрібно забрати життя, щоб врятувати життя".

"Я не хочу думати, повинен чи не повинен він був говорити це. Очевидно, що він молодий і сміливий чоловік. Він був щирий. Можливо, він був більш щирий, ніж хотілося б королівській сім'ї", - заявив представник Збройних сил Великобританії Джим Мерфі.

Таліби, зі свого боку, назвали слова принца образливими.

"Порівнювати війну з грою неприйнятно ні для простого солдата, ні тим більше для принца, який повинен служити прикладом моральності для своєї країни", - сказав представник екстремістів Забіулла Моджахеда.

При цьому він зазначив, що бойовики не поставилися серйозно до слів їх супротивника. "Ми багато чули про те, що іноземці, які служать в Афганістані, повертаються додому з неврівноваженою психікою. Швидше за все, і Гаррі постраждав від цього", - пояснив він. !zn

Читайте також:

США фактично визнали таліби легальної силою

Принц Гаррі ліквідував в Афганістані одного з командирів "Талібану"

Британська королева подарувала дочці принца Вільяма право на престол

Ісламісти готують сотні британських мусульман-фанатиків для вбивства принца Гаррі