Президент Туркменістану переміг на перегонах, але після фінішу впав з коня

30 квiтня 17:09

Після падіння Бердимухамедова з коня протягом години не було відомо, чи живий президент Туркменістану.

 

В репортажі державного телебачення Туркменістану про заїзд, розтиражований міжнародними інформаційними агентствами, були показані кадри заїзду, що відбувся 28 квітня, під час якого керований президентом Гурбангули Бердимухамедовим скакун виграв приз в 11 млн доларів. Однак глядачам не довелося побачити, як ледь подолавши фінішну риску, Бердимухамедов впав з коня.

На відеозапису з перегонів, який розповсюдило видання EurasiaNet.org, видно, як скакун Бердимухамедова здобув перемогу, випередивши найближчого переслідувача на півтора корпуса. Однак одразу після завершення кілометрової дистанції Бердимухамедов, судячи з усього, похитнувся в сідлі, і кінь спіткнувся. Після чого туркменський керівник перелетів через голову коня і приземлився на доріжку обличчям вниз, потім, судячи з усього, за інерцією перекотився на спину і залишився лежати нерухомий. Інші коні мало не затоптали його копитами.

Міністри і співробітники служби безпеки у чорних костюмах вибігли на коло, натовп поступово почав усвідомлювати серйозність того, що сталося. Нерухомого главу держави, який, судячи з усього, на мить втратив свідомість, необачно підняли, що могло призвести до повної нерухомості у разі пошкодження хребта. Співробітники держбезпеки у натовпі дали сигнал операторам припинити зйомку. Примчала карета швидкої допомоги, і міністри зі співробітниками спецслужб помістили Бердимухамедова в машину.

Приблизно протягом години було незрозуміло, живий Бердимухамедов чи ні, або наскільки серйозно він травмований. Співробітники держбезпеки не знали, що робити. Разом з розташованими на трибунах сановниками вони сиділи на своїх місцях. Нарешті державні оператори пожвавилися й навели свої об'єктиви на Бердимухамедова, який на нетривалий час з'явився перед присутніми. Він рухався з деякими труднощами, але все ж зміг помахати рукою натовпу, який почав вітати його. !zn

Читайте також:

Президент Туркменістану покрасувався за кермом Bugatti Veyron і виграв автоперегони

В Ашгабаті виставили кінну статую президента Туркменістану

Начальнику гідрометцентру Туркменістану загрожує звільнення за невірний прогноз

На честь 8 березня усі жінки Туркменістану отримають від президента по 14 доларі