Президент Сирії оголосив загальну амністію

16 квiтня 11:05

Башар Асад підписав указ про загальну амністію для осіб, які вчинили злочини до 16 квітня. Смертні вироки будуть замінені на "важку працю".

 

Президент Сирії Башар Асад підписав указ про загальну амністію за злочини, вчинені до 16 квітня 2013 року.

Окрім того, згідно з указом, "смертні вироки будуть замінені на довічне тюремне ув'язнення і важку працю".

Загальна амністія - це частина запропонованого Асадом плану врегулювання кризи у Сирії політичним шляхом, який він оприлюднив у січні 2013 року.

Сирійський президент відмовився вести переговори з опозицією, яку назвав "терористами" і "маріонеткою Заходу", але запропонував оголосити загальну амністію, скликати урядову конференцію з національного діалогу, а потім сформувати новий уряд.

Представники Євросоюзу скептично поставилися до ініціативи Асада, заявивши, що для врегулювання конфлікту він повинен піти у відставку з поста президента.

Нагадаємо, конфлікт між сирійською владою і опозицією почався у березні 2011 року і переріс у масштабну громадянську війну. Західна влада підтримує повстанців, незважаючи на те, що авангард їхніх загонів складають пов'язані з "Аль-каїдою" угрупування. Офіційний Дамаск заявляє, що бореться з добре озброєними бойовиками, яким надається підтримка ззовні.

За час війни у Сирії загинули щонайменше 70 тисяч людей, більше мільйона сирійців стали біженцями. !zn

Читайте також:

Сирійські повстанці розікрали сотні мільйонів, виділених Заходом на "гуманітарку"

Ізраїльська розвідка констатувала розпад Сирії

Чверть жителів Сирії стали біженцями

Сирійська опозиція відкрила своє перше посольство за кордоном