Президент Франції Олланд побив рекорд непопулярності в країні

21 квiтня 16:40

Французи втрачають терпіння, оскільки не бачать серйозних зрушень в економічній ситуації.

 

Популярність президента Франсуа Олланда в очах французів впала до рекордно низької позначки. Відповідно до опублікованого сьогодні опитуванням Французького інституту громадської думки, лише 25% громадян країни "задоволені" главою держави. В той же час 74% респондентів заявили, що "незадоволені" або "вкрай незадоволені політикою чинного президента".

Це абсолютний рекорд в історії П'ятої республіки, констатують експерти. Всього за рік з часу приходу до влади Олланд зумів практично повністю розгубити кредит довіри, наданий йому французами: навіть у першому турі президентських виборів у березні 2012 року за кандидата-соціаліста віддали свої голоси майже 30% громадян Франції.

Як показало опитування, французи втрачають терпіння, оскільки не бачать серйозних зрушень в економічній ситуації. За словами респондентів, завдання першочергової важливості - зниження безробіття і підвищення якості життя - відійшли на другий план, поступившись місце таким непріоритетним проблемам, як, наприклад, легалізація одностатевих шлюбів.

Головного болю Олланду додав також скандал в уряді, що вибухнув у березні. Міністра-делегати з бюджету Жерома Каюзака, який був провідником жорсткої лінії у сфері оподаткування, самого було викрито в несплаті податків. На фоні цього довіра до прем'єр-міністра Жана-Марка Эйро також серйозно похитнулася: лише 30% опитаних французів заявили, що задоволені діяльністю глави уряду.

Попередній рекорд непопулярності належав попередникові Олланда на президентському посту Ніколя Саркозі - 72%. Однак дана оцінка була досягнута практично в самому кінці п'ятирічного мандата політика. !zn

Читайте також:

Борець з багатими Франсуа Олланд закликав ліквідувати офшорні зони в усьому світі

Олланд виконав передвиборну обіцянку: Франція легалізувала одностатеві шлюби

Незважаючи на скандал з Депардьє, президент Франції буде наполягати на введенні 75% податку для багатих

Президент Франції Олланд поїхав на саміт ЄС в Брюссель на звичайному поїзді