Президент Філіппін пообіцяв викидати корупціонерів з гелікоптера

29 грудня 14:17

За словами Родріго Дутерте, він вже викидав з гелікоптера злочинців, і в разі необхідності зможе повторити. Тим не менш спікер президента Філіппін вважає його розповідь про боротьбу зі злочинністю "міською легендою".

 

Президент Філіппін Родріго Дутерте розповів про те, що буде скидати корумпованих чиновників з гелікоптера. За словами Дутерте, він робив це раніше і не побоїться повторити знову, повідомляє Reuters.

Політик розповів про те, як одного разу викинув з гелікоптера громадянина Китаю, якого підозрювали у зґвалтуванні і вбивстві. При цьому точні дані про те, коли і де саме стався інцидент, про який говорить Дутерте, відсутні.

"Якщо ви корумповані, я доставлю вас на гелікоптері до Маніли і скину вниз. Я вже робив це раніше, чому б не зробити це знову?" – зазначив президент, виступаючи перед постраждалими від тайфуну жителями Філіппін.

Тим не менш в інтерв'ю для каналу ABS-CBN він ухилився від прямої відповіді на питання про викидання людини з гелікоптера.

"Викинути людину з гелікоптера?", - запитав Дутерте, - "якщо це виявиться правдою, я не потуратиму такому".

Спікер президента Філіппін Ернесто Абелья раніше припустив, що ця історія – одна з так званих "міських легенд".

Дутерте неодноразово заявляв про те, що ті вбивства, які він робив раніше, були частиною поліцейських операцій, тож вбиті були злочинцями, а не підозрюваними. За його словами, шістьом затриманим минулого тижня торговцям метамфетаміном дуже пощастило, що його не було в місті.

"Їм пощастило, що мене не було в Манілі в той час. Якщо б я дізнався, я б точно їх убив", - сказав він.

Деякі сенатори попередили президента, що він ризикує отримати імпічмент за підсумками своїх заяв.

Читайте також: Екс-президенту Аргентини висунули нове звинувачення в корупції

Як повідомлялося раніше, Дутерте має намір продовжити жорстку політику боротьби з наркоманією в країні.

"Гітлер знищив три мільйони євреїв. У нас є три мільйони наркоманів. Я був би щасливий вбити їх", - заявив Дутерте.