Поточні ціни на нафту здаються Путіну несправедливими

05 вересня 18:37

Два роки тому Путін стверджував, що світова економіка розвалиться при ціні нафти в 80 доларів. Але постраждали тільки нафтовидобувні країни.

 

Поточна ціна на нафту влаштовує Росію, хоча вона і несправедлива заявив президент РФ Володимир Путін.

"Ціна повинна бути справедлива. Зараз - ні, можна було б трохи і вище", - сказав він на брифінгу за підсумками засідання G20.

"Але, виходячи з того, що ми бюджет верстали з розрахунку 40 за барель, то сьогоднішня ціна нас, в принципі, влаштовує", - додав Путін.

У жовтні 2014 року, коментуючи падіння цін на нафту, президент РФ Володимир Путін заявив, що за ціни в 80 доларів світова економіка звалиться. "Якщо світові ціни втримаються на рівні 80 доларів, то все виробництво впаде, в основних нафтовидобувних країн теж бюджети обчислені з розрахунку 80 доларів з невеликим, під 90 доларів за барель", - сказав він.

Російський держбюджет на 2016 рік був сформований на основі ціни на нафту до 50 доларів за барель. Нафта забезпечує приблизно половину доходів РФ.

Середня ціна на російську нафту марки Urals у січні-серпні 2016 року знизилася на 29% порівняно з аналогічним періодом минулого року і склала 39,4 долара за барель.