Посольство Чехії попросило не плутати чеченців з чехами у зв'язку з терактом у Бостоні

20 квiтня 17:19

Чеська Республіка - країна в Центральній Європі, Чечня - частина Російської Федерації, роз'яснили американцям.

 

Посольство Чехії в США просить не плутати чехів з чеченцями в зв'язку з терактом у Бостоні, в якому звинувачують етнічних чеченців братів Царнаєвих.

"У міру того, як з'являється все більше інформації з приводу походження передбачуваних зловмисників, я стурбований виявленням в соцмережах невдалого і невірного тлумачення щодо цього. Чеська Республіка і Чечня абсолютно різні речі. Чеська Республіка - країна в Центральній Європі, Чечня - частина Російської Федерації", - йдеться в офіційній заяві чеського посла в США Петра Гандаловича.

Телекомпанія CNN в суботу опублікувала спеціально для блогерів довідку про те, що Чечня не є Чеською республікою.

- У США радіють: схоплено Джохара Царнаєва

У п'ятницю в передмісті Бостона Уотретауні поліція затримала чоловіка, підозрюваного в причетності до вибухів на Бостонському марафоні, жертвами якого стали три людини і понад 180 було поранено. Пізніше він помер у лікарні від численних вогнепальних поранень. Загиблий - Тамерлан Царнаєв, його 19-річний брат Джохар тоді зміг утекти від поліції, але був затриманий у ніч на суботу і доставлений в лікарню з тяжкими пораненнями.

У результаті двох вибухів на Бостонському марафоні 15 квітня загинуло три людини, понад 180 були поранені, багатьом довелося ампутувати кінцівки. !zn

Читайте також:

У США злякалися "приходу чеченського терору на Захід", а в Чечні відхрестилися від Царнаєвих

Теракт у Бостоні влаштували брати-чеченці. Одного убито з бомбою на грудях, інший втік

Держсекретар США назвав теракт у Бостоні "нападом на Америку"