Польська прокуратура подовжила розслідування справи про катастрофу літака президента Качиньського

20 березня 17:34

У процесі в справі про катастрофу під Смоленськом було допитано близько 1200 свідків; плануються чергові слухання. Матеріал слідства включає 420 відкритих томів і 120 закритих. На даний момент слідство продовжено до 10 квітня.

 

Прокуратура Польщі до 10 квітня продовжила термін розслідування кримінальної справи про розслідування катастрофи літака президента Леха Качиньського, але може завершити його і без передачі уламків повітряного судна.

Про це повідомляє Польський культурний центр у Калінінграді з посиланням на ЗМІ країни, цитуючи міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського.

За словами міністра, "прокуратура вже заявила, що всі дії, пов'язані з уламками, вона закінчила, і що слідство можна закрити і без передачі уламків. Для нас зараз це вже скоріше пам'ять, ніж доказ у справі".

Він також повідомив, що в процесі в справі про катастрофу під Смоленськом було допитано близько 1200 свідків; плануються чергові слухання. Матеріал слідства включає 420 відкритих томів і 120 закритих. На даний момент слідство продовжено до 10 квітня.

Все ще чекають рішення три позови щодо ексгумації, подані родичами жертв катастрофи. Військові прокурори чекають також думки експертів щодо токсикологічних експертиз, що охоплюють екіпаж літака і борт-персонал (проби були привезені в серпні 2012 року польськими військовими прокурорами). Очікуються і психологічні портрети членів екіпажу, а також аналіз понад 250 проб, узятих з місця катастрофи і уламків літака, які було досліджено з точки зору можливої наявності вибухових матеріалів.

Всі ці дані допоможуть слідству з'ясувати обставини і причини катастрофи.

10 квітня 2010 року під Смоленськом розбився літак Ту-154М польських ВПС. У катастрофі загинуло 96 людей, зокрема президент Республіки Польща Лех Качиньський і його дружина Марія. Разом з подружжям президента загинули також міністри, депутати, керівники центральних державних установ, командувачі всіх видів збройних сил, та інші офіційні особи. !zn

Читайте також:

Смоленська авіакатастрофа все більше нагадує організоване вбивство, - Ярослав Качинський

Дочка Качиньського вимагає міжнародного розслідування Смоленської катастрофи

Росія розповіла, куди поділися записи з радарів Смоленського аеродрому