Польща заявила, що питання присутності військ НАТО на східному фланзі узгоджене

11 березня 05:45

Зараз проходить лише уточнення деталей присутності військ НАТО на східних кордонах альянсу.

 

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що на запланованому саміті НАТО, який відбудеться в липні у Варшаві, головним чином буде обговорюватися питання загроз з боку південного кордону альянсу.

За словами Ващиковського, питання присутності військ НАТО на східному фланзі альянсу вже узгоджене на політичному і військовому рівні, і на даний момент проходить уточнення деталей.

"Питання, в якому ми найбільше зацікавлені, тобто присутність союзників на східному фланзі – не тільки в Польщі, але і навколо нас – практично вирішене в політичному і військовому плані. Зараз обговорюються деякі деталі – рівень присутності і створення військових частин. Однак, враховуючи зростання рівня загрози для Європи на південному напрямку, саміт також буде присвячений цій проблемі", - сказав Ващиковський в ефірі Польського радіо.

Саміт Північноатлантичного альянсу відбудеться у Варшаві 8 і 9 липня цього року.

На початку березня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що бази НАТО на території Польщі повинні бути повноцінно оснащені зброєю. Те ж стосується й інших країн, які входять в східний фланг НАТО.

Раніше стало відомо, що Польща має намір максимально спростити допуск для військ НАТО на територію країни в екстрених ситуаціях.

При цьому президент Дуда звинуватив РФ в р