Північну Корею звинувачують у нагнітанні напруженості заради отримання допомоги

09 квiтня 10:31

КНДР заявляє, що ситуація на корейському півострові "рухається до ядерної війни". У Південній Кореї вважають, що на півночі хочуть економічної допомоги.

 

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе звинуватила КНДР у постійному нагнітанні напруженості заради отримання допомоги і пригрозила, що жодна країна у світі не буде вкладати кошти в економіку республіки, якщо та закриє спільний з Півднем промисловий комплекс у місті Кесон.

На засіданні уряду вона прокоментувала повну зупинку виробництва в цій індустріальній зоні під тиском Пхеньяну. Він заявив, що комплекс поки припинив роботу тимчасово на знак протесту проти провокацій з боку Сеула.

Кесонський комплекс був запущений в 2004 році і був єдиним діючим спільним економічним проектом Півночі і Півдня. На підприємствах 123 південнокорейських фірм працювали близько 54 тис. північнокорейських робітників.

Між тим, КНДР інформує туристів та іноземних громадян, які працюють на закордонні організації на всій території Південної Кореї, "про необхідність заздалегідь вивчити плани з евакуації" на тлі того, що "ситуація на Корейському півострові рухається до ядерної війни", повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

Північнокорейський Азіатсько-тихоокеанський мирний комітет Кореї також підкреслює, що іноземцям важливо дізнатися про розміщення укриттів на південнокорейській території і закликає "всі міжнародні організації, компанії і туристів опрацювати заходи для евакуації".

Упродовж останнього часу спостерігається значне погіршення відносин між КНДР і Південною Кореєю. На початку квітня з'явилися припущення про те, що Північна Корея може здійснити тестовий запуск балістичної ракети. Як повідомляли південнокорейські ЗМІ з посиланням на розвіддані, КНДР доставила до свого східного узбережжя дві балістичні ракети середньої дальності типу "Мусудан". Вважається, що дальність польоту ракети становить близько 3-4 тисяч кілометрів. !zn

Читайте також:

Американці відмовили "Великому лідерові КНДР" у безкоштовній їжі

Путін налякав Захід ядерною війною двох Корей: Чорнобиль здасться дитячою казкою

Північна Корея може провести четверте ядерне випробування

Північна Корея запропонувала іноземним посольствам евакуюватися з Пхеньяну