Північна Корея взяла назад свої слова про ядерний вибух

11 лютого 12:56

Преса КНДР стверджує, що захід невірно розтлумачив слова Кім Чен Ина. У Південній Кореї побоюються, що північні сусіди все ж проведуть випробування в лютому.

 

Північнокорейські ЗМІ заявили, що заяви Пхеньяну про підготовку до третього за останнє десятиліття ядерного випробування невірно зрозуміли за кордоном.

"США і ворожі сили занадто рано вистрибнули зі своїми припущеннями", - зазначив тижневик Tongil Sinbo.

Насправді нещодавні заяви глави КНДР Кім Чен Ина про "ефективні і активні заходи" не передбачали погроз комусь, підкреслюють журналісти.

На думку експертів, подібні заяви є хорошим знаком, оскільки ядерні випробування - це крайній захід, який відверне від КНДР навіть тих небагатьох союзників, що є у неї зараз.

Тим не менш, у Південній Кореї продовжують побоюватися, КНДР все-таки проведе ядерний вибух - або у день народження Кім Чен Іра 16 лютого, або в день інавгурації нового південнокорейського президента Пак Кин Хе 25 лютого.

Нагадаємо, у січні 2013 року у відповідь на резолюцію РБ ООН (засуджує Пхеньян за запуск супутника у грудні) КНДР оголосила про готовність провести "ядерні випробування високого рівня".

США розцінили погрози влади КНДР як провокацію і попередили, що продовження такої діяльності буде мати для Пхеньяна серйозні наслідки. У Держдепі навіть не виключили можливість завдання превентивного удару по Північній Кореї. Крім того, уряд США розглядає можливість повернути КНДР у чорний список країн, які спонсорують тероризм. !zn

Читайте також:

США готові завдати превентивного удару по Північній Кореї

У КНДР показали ролик про те, що залишиться від США після ракетного удару

Знімки з супутника підтвердили готовність до ядерних випробувань КНДР

Лідер КНДР віддав наказ готуватися до ядерного випробування, у країні введено воєнний стан