Північна Корея попросила продовольчу допомогу у Монголії

22 квiтня 14:37

КНДР може незабаром зазнати жорстокої продовольчої кризи.

 

Північна Корея попросила уряд Монголії про продовольчу допомогу, очікуючи можливої нестачі продуктів харчування у країні, повідомляє південнокорейське агентство Ренхап з посиланням на монгольські ЗМІ.

Монгольський новинний інтернет-портал InfoMongolia.com повідомляє, що посол КНДР Хонг Гю на зустрічі з президентом Монголії Цахіагійном Ельбегдоржем 16 квітня заявив, що "країна може незабаром зазнати жорстокої продовольчої кризи". "Тому ми просимо Монголію знайти можливість постачання продуктів у Північну Корею", - цитує монгольське видання слова посла.

За повідомленням інтернет-видання, Ельбегдорж, почувши від північнокорейського посла, що Кім Чен Ин збирається проводити економічні реформи, запропонував КНДР скористатися досвідом проведення реформ у Монголії. Президент також висловив сподівання, що напруга на Корейському півострові скоро спаде і виступив за початок двосторонніх або багатосторонніх переговорів, направлених на встановлення безпеки у Північно-Східній Азії.

18 квітня державне телебачення КНДР зробило репортаж про зустріч посла КНДР з президентом Монгольської республіки, в якому йшлося про вступ на посаду нового посла КНДР у Монголії Хонг Гю і про його зустрічі з президентом Ельбегдоржем. Однак згадок про те, що посол просив монгольського президента про продовольчу допомогу, не було. !zn

Читайте також:

КНДР перекинула на узбережжя пускові установки з балістичними ракетами

США вирішили змінити традицію нагороджувати КНДР за повернення за стіл переговорів

Північна Корея відкинула пропозицію Південної про переговори

Японія може стати першою ціллю КНДР