Північна Корея може провести одночасно два ядерні вибухи

04 лютого 12:39

Аналіз супутникових світлин вказує, що до 2 лютого жвава діяльність відзначалася навколо тунелю на південній стороні полігону, проте потім цей район спорожнів.

 

КНДР може провести одночасно два ядерних вибухи. Про це повідомляє сьогодні газета "Чосон ільбо", вказуючи на те, що Північ практично завершила підготовку до випробувань відразу у двох тунелях на полігоні у Пхунге-ні провінції Хамген-Пукто.

Аналіз супутникових світлин вказує, що до 2 лютого жвава діяльність відзначалася навколо тунелю на південній стороні полігону, проте потім цей район спорожнів. Розвідувальні служби країни, відзначає газета, розцінюють це як свідоцтво неминучість ядерного випробування.

Враховуючи отриману інформацію, уряд Південної Кореї не виключає можливості проведення або двох окремих ядерних випробувань або одночасного, чи з невеликою затримкою підриву двох ядерних зарядів.

"Хоча не можна виключити можливість того, що всі рухи навколо південного тунелю є лише маскуванням, і ми припускаємо, що північнокорейський режим одночасно здійснить два ядерні випробування в обох тунелях", - цитує газета "Чосон ільбо" думка військового джерела.

Такі випробування допоможуть Північній Кореї створити ядерні боєголовки менших габаритів для встановлення на ракетах, вважає це джерело.

Як вже повідомлялося, у відповідності з останніми оцінками експертів американського університету Джона Хопкінса, зробленими на підставі вивчення супутникових фотографій північнокорейського ядерного полігону "Пунге-рі", Пхеньян буде готовий до здійснення третього підземного ядерного вибуху "протягом декількох тижнів або раніше". Північна Корея провела перше підземне ядерне випробування у 2006 році, друге - у 2009. !zn

Читайте також:

Знімки з супутника підтвердили готовність до ядерних випробувань КНДР

Клінтон погрожує КНДР заходами у разі продовження ядерної програми

Північна Корея оголосила про проведення ядерних випробувань

КНДР пообіцяла нові запуски супутників