Після топлес-зустрічі FEMEN з Путіним німці завели на дівчат кримінальні справи

09 квiтня 10:14

FEMEN продовжує збирати багатий урожай різних адміністративних і кримінальних справ, які є реакцією влади на більшість акцій феміністок цієї групи. Проте цього разу деякі з них можуть втратити право на перебування на території Євросоюзу.

 

Німецька поліція готується покарати активісток руху FEMEN за акцію на Ганноверському ярмарку, під час якої напівголі дівчата змогли прорватися крізь охорону до Володимира Путіна і Ангели Меркель. Після "топлес-атаки", під час якої активістки називали Путіна диктатором і викрикували нецензурні гасла, написані на їхніх тілах, німці завели кримінальну справу за статтею "Образа влади або представників іноземних держав", йдеться у заяві поліції. Щоправда з формулювання незрозуміло, вважають німці акцію образою канцлера ФРН, чи президента РФ.

За словами ганноверських правоохоронців, фігурантками справи стали п'ять дівчат у віці від 18 до 33 років: дві громадянки Німеччині, дві - України і одна - Росії.

Тим часом, самому Володимиру Путіну, за його ж словами, акція сподобалася, хоча він не розчув, що кричали напівголі дівчата: "Я навіть не розглянув - блондинки вони, шатенки чи брюнетки", - пожартував голова РФ.

Однак пізніше Путін, мабуть, змінив свою думку і навіть натякнув, що дівчата були йому не до смаку. "Я ж поснідати не встиг. Якщо б вони (активістки FEMEN - прим. редактора) мені, як кажуть, ковбасу показали або сало, це б мене потішило, а ті переваги, які вони демонструють - не дуже", - заявив Путін на своєму вечірньому виступі. Нагадаємо, що "топлес-атаку" дівчата-феміністки провели вранці.

Однак ще вдень прес–секретар президента Дмитро Пєсков заявив, що учасниці акції повинні бути покарані за свою хуліганську витівку, передав Reuters. Після чого Пєскову у терміновому порядку довелося виправдовуватися, що заведено кримінальні справи без будь-якої участі або тиску з російської сторони.

"Ніхто з російської сторони не просив владу Німеччини будь-яким чином покарати активісток руху Femen, - спростував ці відомості Пєсков в інтерв'ю російському "Інтерфаксу". - Але хуліганство має бути покарано. Однак це не наші хулігани, і не нам їх карати", - резюмував Пєсков. !zn

Читайте також:

FEMEN влаштували акцію протесту на дільниці, де голосував Берлусконі

Затриману в Росії лідерку Femen відправлять у Париж

Українка з FEMEN увійшла до двадцятки найбільш помітних жінок 2012 року