Після теракту в Петербурзі ФСБ затримала ще одного вихідця з Центральної Азії

17 квiтня 19:33

У ФСБ стверджують, що новий затриманий проводив підготовку смертника Акбаржона Джалілова, який вибухнув у вагоні метро.

 

Співробітники ФСБ затримали під Москвою підозрюваного в організації теракту в метро Санкт-Петербурга. Відео затримання оприлюднив телеканал РЕН ТВ.

"У рамках порушеної СК Росії кримінальної справи за фактом терористичного акту в метрополітені Санкт-Петербурга сьогодні в Одинцовському районі Московської області затриманий один з організаторів розслідуваного злочину, виходець з Центральноазіатського регіону Азімов Аброр Ахралович 1990 року народження, який здійснив підготовку терориста-смертника Акбаржона Джалілова", - йдеться в повідомленні ФСБ,

Як повідомлялося, 3 квітня в Санкт-Петербурзі на перегоні між станціями "Сінна площа" та "Технологічний інститут" прогримів вибух, загинули 14 людей, більше 50 отримали поранення.

Вранці 4 квітня стало відомо, що на причетність до скоєння теракту перевіряють громадянина Росії Акбаржона Джалілова, 22 років. Він уродженець міста Ош в Киргизстані, але вже кілька років живе на Росії.

5 квітня за підозрою у сприянні терористичній діяльності затримали шістьох громадян з республік Центральної Азії, які приїхали на Росію, щоб працювати.