Після смерті Березовського у Росії мають намір повернути його "злочинно нажите" майно

25 березня 15:35

Генпрокуратура РФ буде продовжувати домагатися повернення в Росію активів опального олігарха, який помер у своєму будинку в Лондоні.

 

Генпрокуратура РФ докладе всіх зусиль, щоб конфіскувати і повернути у Росію "злочинно нажиті" активи опального олігарха Бориса Березовського, який помер 23 березня в Лондоні на 68-му році життя.

Як нагадав заступник генпрокурора Олександр Звягінцев, Березовський був притягнутий у якості обвинуваченого у скоєнні низки тяжких економічних злочинів у складі транснаціонального злочинної спільноти.

"Оскільки Кримінальний кодекс РФ передбачає можливість конфіскації майна за організацію та участь у злочинній спільноті, Генеральна прокуратура Росії буде продовжувати дії, спрямовані на повернення у нашу країну активів, злочинно отриманих Березовським і його спільниками і легалізованих ними за кордоном", - говориться в повідомленні відомства.

У день смерті олігарха 23 березня офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін не виключив, що кримінальні справи проти нього можуть бути припинені за згодою родичів.

Втім, як зауважують російські ЗМІ з посиланням на свої джерела, останні можуть захотіти продовжити розслідування в надії реабілітувати Березовського.

Нагадаємо, тіло Березовського було виявлено в суботу в його будинку у передмісті Лондона (в районі населеного пункту Аскот, графство Беркшир). Серед можливих версій смерті бізнесмена - серцевий напад і самогубство.

Крім того, у пресі почалися натяки , що Березовський міг бути вбитий, як отруєний полонієм екс-офіцер ФСБ Олександр Литвиненко. Втім, слідів радіації в будинку не знайшли, як і слідів проникнення. Однак з подачі другої колишньої дружини бізнесмена Галини Бешарової народилася версія, що Березовського могли задушити шарфом.

Слідчі не називають офіційну причину смерті до завершення патологоанатомічної експертизи.

Питання, де буде похований Борис Березовський, викликає не менше питань, ніж причини смерті.
Прес–секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва готова розглянути питання про похорон опального олігарха, якщо надійде відповідне звернення. !zn

Читайте також:

Мельниченко вважає, що Березовський живий, і проводить час на острові

У будинку Березовського не знайшли слідів радіоактивних і отруйних речовин

Помер опальний російський олігарх Борис Березовський