Пірати захопили трьох українців, двох індусів і росіянина біля берегів Нігерії

20 лютого 09:27

Пірати напали на судно Armada Tuah за 70 км від узбережжя південного нігерійського штату Байелса. Атака була відбита, але піратам вдалося втекти разом із викраденими людьми.

 

Троє українців, два громадянина Індії і росіянин захоплені піратами минулої неділі біля берегів Нігерії, повідомляє у середу, 20 лютого, нігерійське видання "Зис дей".

Пірати напали на судно Armada Tuah за 70 км від узбережжя південного нігерійського штату Байелса. Судно-буксир, що належить компанії Armada, йшло під прапором Малайзії. Атака була відбита, але піратам вдалося втекти разом з викраденими людьми. Їхнє місцезнаходження невідоме.

Міжнародне морське бюро раніше підтвердило повідомлення про напад на судно. Нігерійські військово-морські сили поки ніяк не прокоментували цю інформацію.

Це вже третій напад піратів на судна біля берегів Нігерії за останні десять днів.

Зокрема, 10 лютого на підході до порту Оне пірати напали на транспортне судно Walvis-7 нігерійської компанії Sea Tracks Group, викрали старшого механіка - громадянина України і капітана судна - громадянина Гондурасу. Пірати вивезли механіка і капітана у невідомому напрямку.

Решта членів екіпажу - 18 громадян Нігерії - прибули в порт. !zn

Читайте також:

Україна готова відправити "Гетьмана Сагайдачного" на боротьбу з піратами

З полону нігерійських піратів звільнено українського моряка

Україна приєднається до міжнародної операції проти піратів "Океанський щит"