Пірати вимагають мільйон євро за викрадених моряків, серед яких троє українців

20 лютого 14:53

У полон біля берегів Нігерії захоплено членів екіпажу судна Armada Tuah - трьох українців, росіянина і двох індусів.

 

Нігерійські пірати, які захопили в заручники шістьох моряків, у тому числі трьох українців, вимагають за їхнє звільнення викуп у розмірі одного мільйона євро.

"Троє з викрадених - з України, двоє з Індії, один з Росії. Один з викрадачів зв'язався з нами і вимагав 200 мільйонів найра (близько 1 млн євро)", - сказав представник поліції нігерійського штату Байельса Фіделіс Одунна.

Посол Росії в Нігерії Олександр Поляков заявив, що для звільнення моряків робиться все можливе.

"Ми ніколи не розкриваємо технологічних подробиць операції зі звільнення заручників. Вони носять дуже делікатний характер. Будь-яке розголошення тут загрожує життю і здоров'ю наших співвітчизників. Тому я б вважав за краще вже говорити про кінцеві результати. Можу вас тільки запевнити, що цим займаються досвідчені люди, майстри своєї справи. Це люди, з якими нам вже доводилося взаємодіяти приблизно 3,5-4 роки тому, успішно", - сказав Поляков.

МЗС України повідомив, що перевіряє інформацію.

Як раніше повідомлялося, пірати напали на судно Armada Tuah ще 17 лютого, за 70 км від узбережжя південного нігерійського штату Байелса.

Судно-буксир, що належить компанії Armada, йшло під прапором Малайзії. Атака була відбита, але піратам вдалося втекти разом з викраденими людьми. Їхнє місцезнаходження невідоме. Іншим членам екіпажу вдалося довести буксир до порту Він. !zn

Читайте також:

У Нігерії пірати викрали механіка-українця з транспортного судна

Україна - на другому місці у світі за кількістю нападів піратів на її громадян

Україна разом з НАТО боротиметься з піратами

Судно Enrico Ievoli з п'ятьма українськими моряками звільнене з піратського полону