Під час масових демонстрацій у Венесуелі загинули двоє мітингувальників і один силовик

20 квiтня 09:55

В країні вже півмісяця тривають масові протести опозиції.

 

Під час масових протестів у столиці Венесуели загинули три людини, серед яких двоє демонстрантів і один силовик. Демонстранти загинули від кульових поранень у голову, які вони отримали в зіткненнях з поліцією, повідомляє Euronews.

За останні три тижні, під час яких проходили мітинги, загинули восьмеро осіб. Президент Ніколас Мадуро стягує в столицю військових, а також в середу був організований мітинг його прихильників в Каракасі. Мадуро заявляє, що готується до "чистої і прозорої перемоги" на виборах, де він буде балотуватися на другий термін.

У той же час у США заявляють про неприпустиме порушення конституційних прав опозиції президентом. Рекс Тіллерсон заявив, що США стурбовані ситуацією у Венесуелі і стежать за нею.

Протести у Венесуелі тривають з того моменту, коли президент Мадуро через Верховний суд країни отримав повноваження, які дозволяють йому діяти в обхід парламенту. У парламенті ж у Мадуро немає більшості.

Раніше повідомлялося, що президент Венесуели Ніколас Мадуро назвав "маніфестом змовників" ухвалене парламентом країни (Національною асамблеєю) рішення про визнання його залишив пост.