Пхеньян попередив Вашингтон: США перебувають в досяжності ядерної зброї КНДР

27 лютого 12:09

Північнокорейські ЗМІ запевняють, що "КНДР отримає чергову перемогу у фінальному протистоянні з Вашингтоном, яка привернула загальну увагу".

 

Континентальна частина США знаходиться в зоні досяжності північнокорейської ядерної зброї, йдеться у статті одного з членів північнокорейського національного комітету з мирного врегулювання, опублікованій на північнокорейському державному порталі Uriminzokkiri.

"США повинні усвідомлювати, що їхня територія знаходиться в зоні досяжності наших стратегічних ракет і ядерної зброї", - йдеться у статті.

У ній також наголошується, що Північна Корея стала "повністю незалежною ракетною і ядерною державою".

Крім того, північнокорейська газета Rodong Sinmun пише, що "КНДР отримає чергову перемогу у фінальному протистоянні з Вашингтоном, яка привернула загальну увагу".

12 лютого КНДР оголосила про успішне проведення чергового ядерного випробування, що викликало вкрай негативну реакцію в різних країнах і засудження з боку світової громадськості.

Зокрема, Сенат США схвалив резолюцію, в якій міститься заклик до РБ ООН ввести додаткові санкції щодо Пхеньяну, щоб перешкодити розвитку північнокорейської ядерної програми. !zn

Читайте також:

Північна Корея показала ролик з Бараком Обамою у вогні ядерного вибуху

Ядерників КНДР нагородили путівкою у Пхеньян і катанням на роликах

Євросоюз схвалив нові санкції проти Північної Кореї

Південна Корея задумалася про необхідність обзавестися своєю ядерною зброєю