Пенсіонер-розвідник отримав 13 років колонії за спробу повстати проти Путіна

08 лютого 14:37

Московський суд визнав винними в спробі державного перевороту двох пенсіонерів, які збиралися "на танках в'їхати до Москви".

 

Мосміськсуд засудив 64-літнього полковника ГРУ у відставці Володимира Квачкова до 13 років колонії суворого режиму за спробу підняти збройне повстання проти російської влади та сприяння терористичній діяльності.

За версією звинувачення, Квачков разом з 62-літнім колишнім капітаном карного розшуку з Петербурга Олексієм Кисельовим (засуджений на 12 років колонії) планували створити на базі керованого Квачковим "Народного ополчення Мініна і Пожарського" (НОМП) структури "за аналогією з воєнізованими формуваннями".

Суть злочинного плану двох пенсіонерів полягала в захопленні їх силами органів МВС, МНС, ФСБ і військового навчального центру в місті Килимів Володимирській області, а потім повстанці мали мобілізувати місцеве чоловіче населення для походу на Москву "з метою змушення керівництва країни до передачі політичної влади ватажкам бунтівників".

Адвокати обвинувачених наполягали на абсурдності висунутих звинувачень і використанні слідчими ФСБ провокаторів в оточенні Квачкова, щоб спровокувати його на "небезпечні розмови".

Сам Квачков, виступаючи в суді з останнім словом, заявив, що народ "має право на повстання проти тиранії і гноблення".

За його думку, після поразки СРСР в "холодній війні" "владу в країні захопила юдейсько-масонська еліта", яка продає національні багатства і розвалює армію.

"Ідеї свободи і демократії розвіялися в 1993 році разом з димом від палаючого парламенту. Революція тільки здається неможливою. Перша група революціонерів завжди невелика, але складається з людей, які твердо вірять у свої переконання", - заявив офіцер.

Президента Росії Володимира Путіна і прем'єра Дмитра Медведєва Квачков назвав "паразитами і глистами". Періодично полковник згадував главу держави під ім'ям "Гельмінт Гельмінтович Путін, що викликало сміх у залі, ". !zn