Парламент Венесуели дозволив Чавесу залишитися президентом без інавгурації

09 сiчня 10:42

У четвер Чавес офіційно продовжить свої президентські повноваження до 2019 року, але церемонію складання ним присяги перенесено на більш пізній період.

 

Інавгурація обраного президента Венесуели Уго Чавеса, раніше запланована на 10 січня, у цей день не відбудеться. Чавес, який продовжує лікування після онкологічної операції, попросив у парламенту країни відповідний дозвіл, і Національна асамблея Венесуели задовольнила його прохання.

"Президенте Чавес, ця шановна асамблея надає вам весь необхідний час, який вам знадобиться для боротьби з хворобою, повертайтеся тоді, коли зникне причина відсутності у країні)", - сказав голова парламенту Діосдадо Кабельо, закриваючи у вівторок парламентську сесію.

Офіційний вступ Чавеса на посаду президента Венесуели на термін до 2019 року було заплановано на 10 січня. Чавес у даний момент знаходиться на Кубі і проходить курс лікування після перенесеної операції у зв'язку з онкологічним захворюванням. Влада раніше вже не виключала можливість перенесення церемонії принесення Чавесом присяги на більш пізній період.

Нагадаємо, 11 грудня венесуельський лідер переніс четверту операцію видалення ракової пухлини. На початку січня в низці венесуельських і міжнародних ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що здоров'я Чавеса дуже погіршилося, що йому залишилося жити кілька днів, і навіть, що він кілька днів тому нібито був введений в стан штучної коми. Однак віце-президент Венесуели спростував цю інформацію, однак визнав, що у президента виникли ускладнення на тлі легеневої інфекції.

У свою чергу опозиція вимагає "припинити брехню" і "розповісти всю правду про стан президента". Супротивники Чавеса, що отримали підтримку місцевої католицької церкви, наполягали, що венесуельський лідер зобов'язаний бути присутнім на церемонії інавгурації, яка запланована на 10 січня. !zn

Читайте також:

У Венесуелі церква включилася в боротьбу за владу, підтримавши супротивників Чавеса

Венесуела: крах системи чавесизму?

Уго Чавес передав частину своїх повноважень наступникові

Уго Чавес переніс шестигодинну операцію на Кубі