Париж заклеїли плакатами з Путіним і Кім Чен Іном з непристойними жестами

04 травня 14:58

П'ять світових політиків показали пресі середній палець. У цілому в списку ворогів свободи преси, який щорічно складає організація "Репортери без кордонів", 39 лідерів держав.

 

У рамках Всесвітнього дня свободи друку в Парижі члени міжнародної організації "Репортери без кордонів" розклеїли плакати, на яких зображені деякі глави держав, які, на думку "репортерів", входять у список "ворогів свободи преси".

У списку - 39 лідерів держав, а також політичних і релігійних діячів, деякі організації.

Представник організації "Репортери без кордонів" при цьому зауважує: "Ми бачимо також, що навіть країни, де зі свободою слова все гаразд, не засуджують порушення, коли мова йде про їх союзників", повідомляє Euronews.

Ще один аспект доповіді: загибель журналістів. За даними "Репортерів" у 2013 році у всьому світі вже загинуло 19 осіб. Про цю проблему говорить генсек ООН Пан Гі Мун: "У доповнення до тих, хто був убитий, необхідно нагадати і про сотні заарештованих журналістів. Багато хто роками перебувають у в'язницях за сфабрикованими звинуваченнями. Я засуджую подібні репресії".

"Репортери" звертають особливу увагу на безкарність тих, хто переслідує і вбиває журналістів.

Зі списку ворогів свободи преси, який щорічно складає організація "Репортери без кордонів", в цьому році вибув президент М'янми, де вперше за майже півстоліття з'явилися приватні газети, а ще раніше скасували цензуру.

За рейтингом свободи преси Україна посіла 126 місце. !zn

Читайте також:

Україна випередила Гондурас у рейтингу свободи слова

"Репортери без кордонів" прогнозують зміцнення позицій "Сім'ї" в медіа-просторі

У 2012 році загинула рекордна кількість журналістів з часів Другої світової війни