Папа Франциск створив групу кардиналів для реформи Римської курії

13 квiтня 17:32

Першочерговим завданням групи стане підготовка проекту зміни апостолічної конституції Pastor Bonus (Добрий пастир), яка була підписана Іоанном Павлом II в 1988 році і встановлює структуру і завдання головного адміністративного органу Святого престолу - Римської курії.

 

Через місяць після свого обрання на Апостольський престол Папа Римський Франциск створив спеціальну групу в складі восьми кардиналів, які будуть допомагати йому в управлінні римсько-католицької церкви і, перш за все, в реформуванні Римської курії.

Це рішення Франциска, яку оприлюднив у суботу глава служби друку Святого престолу Федеріко Ломбарді, багато місцевих спостерігачів розцінюють як революційне для церковного життя. Першочерговим завданням групи стане підготовка проекту зміни апостолічної конституції Pastor Bonus (Добрий пастир), яка була підписана Іоанном Павлом II в 1988 році і встановлює структуру і завдання головного адміністративного органу Святого престолу - Римської курії. Перше засідання групи має відбутися 1-3 жовтня 2013 року.

Повідомляючи про створення кардинальської групи, офіційний представник Ватикану підкреслив, що таким чином понтифік "хотів дати сигнал, показати, що він прийняв до уваги ті поради, які були висловлені в ході генеральних зборів, що передували конклаву".

Координатором групи призначено кардинала з Гондурасу, архієпископа Тегусігальпи Оскара Марадіага. До складу цієї структури увійшли також церковні ієрархи з Австралії, Німеччини, Демократичної Республіки Конго, Індії, Італії, Чилі і США. Секретарем групи став італійський єпископ Марчелло Семераро. !zn

Читайте також:

Папа Римський Франциск відмовився від трону

Папа Франциск - консерватор, затятий противник абортів і одностатевих шлюбів

Глава УГКЦ запросив папу Франциска в Україну

Папа Римський Франциск закликав віруючих до смиренності, а церква до співчуття