Основні кандидати у президенти Франції мають підтримку на рівні 20% за кілька днів до виборів

19 квiтня 14:57

Рейтинг чотирьох головних кандидатів знаходиться в межі 4%.

 

Центрист Еммануель Макрон утримує лідерство в соцопитуваннях по першому туру виборів в президенти Франції, з підтримкою в 23%. Однак троє його головних конкурентів не сильно відстали від нього і перебувають у діапазоні 4% від Макрона, повідомляє Reuters.

На другому місці знаходиться ультраправа Марін Ле Пен, яку підтримує 22,5% виборців. Причому рейтинг обох лідерів опитувань за останні два тижні просів на пару відсотків.

У той же час, колись фаворит кампанії, "республіканець" Франсуа Фійон зміг трохи відновити свій рейтинг до 19,5% підтримки. Представник лівих Жан-Люк Меланшон також продовжує нарощувати свою підтримку, яка зараз складає 19%. Число невизначених скоротилося до 28%, наголошується в соцопитуванні.

Перший тур виборів президента Франції відбудеться 23 квітня. Найкращі два кандидати зустрінуться у другому турі виборів, який відбудеться 7 травня.

Нагадаємо, що опитування після "великих дебатів", які відбулися увечері 4 квітня, несподівано показали, що лівий кандидат Жан-Люк Меланшон був найпереконливішим в ефірі. Меланшон зміг завоювати підтримку 25% глядачів дебатів, тоді як Еммануель Макрон отримав 21% підтримки.

Як повідомлялося, лідер партії "Вперед" Еммануель Макрон став кращим в ході перших передвиборних дебатів у Франції, свідчать дані опитування, проведеного компанією Elabe за замовленням інформаційного телеканалу BFMTV.

Більше про вибори у Франції читайте у статті Надії Коваль "Хто зробить Францію новою?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".