Оприлюднено подробиці загибелі Березовського: на шиї в олігарха був шнур

28 березня 12:19

На шиї загиблого олігарха Бориса Березовського було виявлено щось схоже на шнур, інший кінець якого був закріплений на перекладині для душової фіранки.

 

На шиї російського бізнесмена Бориса Березовського, знайденого мертвим у ванній свого будинку у Великобританії, у момент, коли його охоронець виявив, було щось, схоже на шнур або перев'язувальний матеріал. Про це повідомив головний інспектор поліцейського округу Темз-веллі Марк Вістл на відкритті дізнання за фактом смерті бізнесмена.

"Такий самий шматок матеріалу був знайдений на душовій перекладині", - сказав інспектор.

Нагадаємо, Березовський помер 23 березня у своєму маєтку у графстві Беркшир. Його знайшов у ванній кімнаті охоронець. За даними поліції, у передбачуваний час смерті нікого, крім самого Березовського і його співробітника, в будинку не було. Його колишня дружина, яка володіє маєтком в Аскоті, бачила поряд з тілом Березовського шарф, внаслідок чого у ЗМІ були висунуті версії, що Березовського могли вбити.

Під час розтину з'ясувалося, що у Березовського перед смертю було зламано ребро. Причина перелому поки невідома. При цьому, як відзначили родичі, на тілі олігарха не виявлено синців.

Раніше патологоанатоми заявляли, що причина смерті бізнесмена - повішення. В даний час проводяться також токсикологічна і гістологічна експертизи, результати яких стануть відомі лише через кілька тижнів. Таким чином, похорони відомого політика зможуть відбутися не раніше початку травня. !zn

Читайте також:

Розтин показав, що у Березовського було зламано ребро

Британська поліція з'ясовує, чому "повішеного" Березовського знайшли на підлозі

Після смерті Березовського в Росії мають намір повернути його "злочинно нажите" майно

Мельниченко вважає, що Березовський живий, і проводить час на острові

Борис Березовський, розтин, вбивство