Операція зі звільнення заручників в Алжирі завершена

17 сiчня 22:52

Про результати операції не повідомляється. Міністр зв'язку країни лише визнав, що при проведенні операції деякі заручники були вбиті або отримали поранення.

 

Алжирська армія в четвер, 17 січня закінчила операцію зі звільнення захопленого терористами нафтогазового об'єкта на південному сході країни, повідомило державне інформагентство APS з посиланням на місцеву владу

Про результати операції не повідомляється.

Раніше міністр зв'язку країни Мухаммед ас-Саїд визнав, що при проведенні операції деякі заручники були вбиті або отримали поранення.

Операція алжирської армії проводилася на сході країни - поряд з газовим родовищем Ін-Аменас, захопленим ісламістами 16 січня. Після захоплення об'єкта серед заручників бойовиків виявилися алжирські працівники родовища, а також іноземний персонал.

Ісламісти спочатку заявили, що утримують 41 іноземця. Серед заручників - громадяни Великобританії, Японії, США, Норвегії та інших країн. Вдень 17 січня повідомлялося, що від ісламістів втекли від 25 до 45 алжирських робітників та іноземних співробітників підприємства. Пізніше кількість втікачів нібито збільшилася до 180.

За непідтвердженими даними, в ході операції були вбиті 34 заручники, серед яких як громадяни Алжиру, так і громадяни іноземних держав, а також 15 загарбників. За іншим даними, було вбито тільки шість заручників. Офіційне число загиблих поки не було оприлюднено. !zn

Читайте також:

Алжирські ВПС атакували караван ісламістів з іноземними заручниками, знищивши практично всіх

Захоплення заручників в Алжирі: "Аль-Каїда" висунула ультиматум Франції

Ісламісти захопили в Алжирі більше 40 іноземців

Франція почала наземну операцію в Малі