ООН виключила ім'я Усами бін Ладена з "чорного списку" через два роки після його смерті

26 лютого 09:35

Колишній ватажок міжнародного терористичного угрупування "Аль-Каїда" бін Ладен був ліквідований 2 травня 2011 року. Його ім'я виключено з "чорного списку" 21 лютого 2013 року.

 

Ім'я Усами бін Ладена, "терориста номер один", виключено з "чорного списку" Ради Безпеки ООН. Це відбулося майже через два роки після його смерті.

З січня 2001 року ім'я бін Ладена було у "чорному списку" Комітету Ради безпеки ООН щодо санкцій проти "Аль-Каїди" і відтоді проти нього діяла заборона на пересування, а його рахунки в міжнародних кредитних установах були заморожені. У повідомленні наголошується, що ім'я бен Ладена виключено з "чорного списку" 21 лютого 2013 року.

Разом з тим, наголошується, що для розморожування банківських рахунків екс-ватажка "Аль-Каїди" потрібні клопотання окремих країн. Вони повинні також надати Комітету гарантії того, що ці кошти не будуть передані, прямо або побічно, фізичним особам або організаціям, що входять в "чорний список", або будь-яким іншим чином використані для терористичних цілей".

Нагадаємо, що колишній ватажок міжнародного терористичного угрупування "Аль-Каїда" бін Ладен був ліквідований 2 травня 2011 року в Абботтабаді, розташованому за 50 км від Ісламабаду, столиці Пакистану. "Терорист номер один" був знищений в результаті наземної операції за підтримки з повітря: після перестрілки ідейний натхненник "Аль-Каїди" був убитий пострілом в голову.

Комітет Ради Безпеки ООН з санкцій проти "Аль-Каїди" був створений резолюцією N1267 від 15 жовтня 1999 року. На сьогоднішній день у його "чорний список" внесено 233 прізвища і 63 організації. !zn

Читайте також:

Усама бін Ладен останні тижні життя боявся виходити з дому

Американський репер-джихадист зайняв місце бін Ладена у списку найнебезпечніших злочинців

Скандальний "морський котик" на ТБ розповів про те, як вбивали бін Ладена (ВІДЕО)

США опублікували щоденники Усами бін Ладена