Олланд прибув у Малі оцінити успіхи французької армії

02 лютого 11:43

Президент Франції прибув з одноденним візитом у Малі, куди три тижні тому відправив війська для участі в операції проти ісламістів.

 

Президент Франції Франсуа Олланд у суботу, 2 лютого, прибув у Малі. Він має намір зустрітися з французькими солдатами, які беруть участь в операції проти ісламістів, і відвідати звільнене від екстремістів місто Тімбукту.

У поїздці Олланда супроводжують міністр закордонних справ Лоран Фабіус, міністр оборони Жан-Ів Ле Дріан і міністр розвитку Паскаль Канфен.

Виконуючий обов'язки президента Малі Діонкунда Траоре зустрів Олланда в аеропорту міста Севаре.

Потім Олланд планує вирушити в Тімбукту, який контролюється французькими і малійскими підрозділами з 29 січня.

Очікується, що в ході поїздки Олланд оприлюднить план французької місії на найближчу перспективу.

Нагадаємо, ситуація в Малі загострилася наприкінці минулого року, коли ісламісти взяли під контроль північ країни і почали просуватися до столиці Бамако.

10 січня на допомогу урядовим військам у Малі був направлений контингент Франції. Наразі на території країни знаходяться більше 3 тисяч французьких військовослужбовців.

За станом на 1 лютого французька армія відвоювала в ісламістів два великих регіональних центри - Тімбукту і Гао. У третьому регіональному центрі - місті Кідаль - як і раніше знаходяться групи бойовиків, які заявили про намір вести переговори з владою. Французькі військові кілька днів тому зайняли аеропорт міста, а малійські розвідувальні підрозділи увійшли в місто 31 січня. !zn

Читайте також:

Рада безпеки ООН має намір направити в Малі миротворців

Малійські повстанці відреклися від екстремізму і запропонували мирні переговори

Пентагон підключився до операції Франції в Малі

РБ ООН підтримала військову операцію Франції в Малі