ОБСЄ оцінила вибори у Вірменії вище, ніж в Україні

19 лютого 15:08

На думку ОБСЄ, вибори президента Вірменії пройшли прозоро, і ЗМІ висвітлювали перебіг компанії збалансовано.

 

Президентські вибори у Вірменії пройшли прозоро і "з повагою до фундаментальних прав", йдеться в доповіді спостерігачів від Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

"Кандидати могли вести кампанію вільно, а виборці могли робити свій вибір без перешкод. ЗМІ виконали свої зобов'язання щодо збалансованого висвітлення всіх кандидатів, які скористалися своїм ефірним часом повною мірою", - зазначено у звіті ОБСЄ.

При цьому експерти звернули увагу, що у них виникла стурбованість у зв'язку з можливим використанням правлячою партією "адміністративного ресурсу". До того ж, спостерігачі зафіксували кілька випадків тиску на виборців".

Зазначимо, що парламентські вибори в Україні у жовтні 2012 року ОБСЄ оцінила більш критично. Зокрема, у доповіді назвали вибори "недостатньо змагальними", відзначивши зловживання державними ресурсами, відсутність прозорості кампанії і фінансування партій, а також відсутність збалансованого висвітлення в ЗМІ.

Як повідомлялося, згідно з даними ЦВК Вірменії, перемогу на президентських виборах отримав чинний президент Серж Саргсян, отримавши 58,64% голосів виборців.

При цьому ще до початку голосування експерти вказували на те, що найсильніші позиції у Саргсяна, оскільки кандидати, які могли б скласти йому реальну конкуренцію, зняли свої кандидатури без чіткого пояснення причин. !zn

Читайте також:

ОБСЄ розцінила вибори в Україні як "недостатньо змагальні"

Президент Вірменії Серж Саргсян переобраний на другий термін

МЗС знайшов "політичне забарвлення" в доповіді ОБСЄ щодо виборів в Україні