Обама попросив у Конгресу 100 млн дол. на створення карти головного мозку

02 квiтня 21:18

Людство навчилося ідентифікувати галактики на відстані багатьох світлових років, але до цих пір безсиле перед загадкою мозку.

 

Президент США Барак Обама закликав Конгрес асигнувати 100 мільйонів доларів з бюджету 2014 року на інноваційний проект зі створення карти людського мозку, який може допомогти в розробці лікування таких захворювань, як хвороба Альцгеймера і епілепсія.

За словами Обами, проект BRAIN Initiative допоможе створити робочі місця і з часом знайти лікування від таких захворювань, як хвороба Паркінсона і аутизм, а також засоби для відновлення організму після інсульту.

Розмовляючи зі вченими в Східній кімнаті Білого дому, президент заявив, що у даного дослідження є потенціал для того, щоб змінити життя мільярдів людей у всьому світі на краще.

"Людство навчилося ідентифікувати галактики на відстані багатьох світлових років і вивчати частинки дрібніші за атом, але ми досі не розгадали загадку цих півтора кілограма речовини в нашій голові", - зазначив Обама.

Абревіатура BRAIN розшифровується як Brain Research through Advancing Innovative Neurotechnologies - "Дослідження головного мозку за допомогою інноваційних нейротехнологій".

Для здійснення цього грандіозного проекту, ідею якого Обама вперше висунув у своєму зверненні "Про становище в країні", буде потрібна розробка нової технології, що дозволяє "зі швидкістю думки" реєструвати активність окремих клітин і нервових ланцюгів.

Обама пропонує для початку виділити 100 мільйонів доларів на дослідження в цій галузі Національним інститутам охорони здоров'я, Управлінню перспективного планування науково-дослідних робіт при Міноборони, а також Національному науковому фонду США.

Президент також закликає приватні компанії, університети і філантропів підтримати діяльність цих федеральних відомств. !zn

Читайте також:

Учені знайшли загальні риси розвитку Всесвіту, Інтернету і головного мозку

Учені пояснили геній Ейнштейна незвичайною формою мозку

Учені виявили, що читання зберігає якість тканин мозку людини

Харківському музею регіоналів подарували пластмасовий мозок партії