Обама пообіцяв знайти і судити організаторів теракту в Бостоні

18 квiтня 20:21

Спроби терористів перешкодити будівництву вільного і відкритого суспільства приречені на провал, заявив Обама.

 

Вибухи в Бостоні і загроза тероризму не змусять американців змінити свої ідеали, а винні будуть знайдені і постануть перед правосуддям, заявив президент США Барак Обама на траурній церемонії пам'яті жертв теракту на міжнародному марафоні.

"Бостон - це наш загальний будинок... Ми молимося за постраждалих... Ви показали нам, що перед обличчям зла і жорстокості американці не схиляться, а залишаться вірними взаємодопомозі, дружбі, коханню... Жителі Бостона несли постраждалих на руках, відкривали їм дверей своїх будинків, здавали кров", - сказав Обама.

За його словами, спроби терористів перешкодити будівництву вільного і відкритого суспільства приречені на провал. "Подібні події не зупинять нас. І ви довели це", - сказав президент, звертаючись до жителів Бостона.

Два вибухи з інтервалом у 12 секунд прогриміли в Бостоні в понеділок на фінішній стометрівці міжнародного марафону. Загинуло три людини: громадянка Китаю і два американці, один з яких восьмирічна дитина. Кількість постраждалих досягла 183. !zn

Читайте також:

Держсекретар США назвав теракт у Бостоні "нападом на Америку"

Поліція США назвала двох підозрюваних у теракті в Бостоні з допомогою відео і телефону

Опубліковано фото бостонських бомб і людини, яка втікала з місця вибухів

У Бостонському теракті запідозрили радикальних патріотів