Нового Папу Римського можуть обрати раніше призначеної дати

15 лютого 20:05

Подібне рішення може бути прийнято, щоб дозволити майбутньому Папі Римському краще підготуватися до святкування великодня.

 

Конклав, на якому буде обрано наступника Папи Римського Бенедикта XVI, може відбутися раніше запланованої дати, повідомила французька газета "Фігаро" з посиланням на джерела у Ватикані.

Подібне рішення може бути прийнято, щоб дозволити майбутньому Папі Римському краще підготуватися до святкування великодня, зазначили у Ватикані.

Нагадаємо, 12 лютого Папа Римський Бенедикт XVI оголосив, що збирається залишити трон римського первосвященика через вік і поганий стан здоров'я. Його відставка призначена на вечір 28 лютого. Звістка застала зненацька не тільки мільйони католиків по всьому світу (останній Папа відрікався більше 600 років тому), але і кардиналів: вони, здебільшого, давали нинішньому Папі ще не один рік понтифікату.

До речі, разом з понтифіком підуть і всі, з ким він працював разом - префекти, міністри і глави згромаджень. Єдиною духовною особою, якій судилося залишитися на посаді, є великий пенітенціарій Католицької церкви і голова Суду Ватикану кардинал Монтейру де Каштру.

Конклав кардиналів з обрання нового Папи, як очікується, відбудеться після 15-го березня. У Ватикані сподіваються, що зможуть назвати ім'я нового понтифіка до католицького Великодня, який цього року відзначається 31 березня.

Бенедикт XVI - колишній кардинал Йозеф Ратцингер - зайняв трон 19 квітня 2005 року, через 17 днів після смерті Іоанна Павла II. !zn

Читайте також:

Бенедикт XVI у виборах нового Папи брати участі не буде

Кардинали з України не зможуть вплинути на вибір нового Папи

Наступний понтифік виявиться останнім, свідчить "Пророцтво про Пап"

Букмекери пророкують Святий престол папі-африканцеві