Новий президент Венесуели вирішив "проявити жорсткість" до демонстрантів

17 квiтня 21:30

У Венесуелі проходять багатотисячні акції протесту опозиції, яка вимагає перерахунку голосів за підсумками виборів. Не менше 135 опозиціонерів арештовано.

 

Обраний з незначною перевагою президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що заборонить опозиціонерам виходити на демонстрацію в центрі Каракаса, заплановану на середу, 17 квітня.

"Настав час проявити жорсткість", - заявив Мадуро. Також він заявив, що опозиція планує здійснити в країні державний переворот.

У Каракасі проходять багатотисячні акції протесту опозиції, яка вимагає перерахунку голосів за підсумками виборів. Не менше 135 опозиціонерів заарештовано. Місцеві ЗМІ повідомляють про загибель щонайменше семи людей і 61 постраждалого.

Демонстранти блокують дороги, палять шини і сміття, влаштовують сутички з правоохоронцями. У ніч на вівторок поліція застосувала сльозогінний газ для розгону в деяких районах Каракаса.

- Марш опозиції у Венесуелі розігнали сльозогінним газом

Багатотисячні акції протесту опозиції, яка вимагає перерахунку голосів, почалися спочатку в Каракасі. Потім, за даними ЗМІ, вони охопили й інші міста країни. Демонстрації проводять і прихильники Мадуро. Опозиція, яка закликала до мирних протестів, поки ніяк не прокоментувала ці події. !zn

Читайте також:

Ставленик Чавеса з мінімальним відривом переміг на виборах у Венесуелі

Уго Чавес з'явився своєму наступникові у вигляді птаха і благословив на президентство

Венесуела обирає президента і курс на найближчі шість років: соціалізм або капіталізм

У Венесуелі продовжили церемонію прощання з Уго Чавесом: занадто багато охочих