Новим Папою Римським став архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо

13 березня 21:23

Новим Папою Римським обрано аргентинського кардинала Хорхе Маріо Бергольо, який вибрав собі ім'я Франциск, повідомив з балкону собору Святого Петра у Ватикані протодиякон французький кардинал Жан-Луї Торан.

 

Хорхе Маріо Бергольо
Хорхе Маріо Бергольо

Новим Папою Римським став аргентинець, архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо.

Його ім'я назвав кардинал-протодиякон римсько-католицької церкви Жан-Луї Торан. З балкону Собору святого Петра він вимовив знамениту латинську формулу Habemus papam (У нас є Папа).

Новий Папа Римський взяв ім'я Франциск. Це перший Франциск в історії римсько-католицької церкви.

Нового главу римсько-католицької церкви було обрано в середу, 13 березня. Про це світ дізнався сьогодні за традиційним димом білого кольору, який з'явився з труби, встановленій у Сикстинській капелі, де завершився конклав - таємні вибори Папи Римського.

У ньому взяли участь 115 кардиналів-вибірників, які не досягли 80-річного віку. Однак хто з них став понтифіком віряни дізнаються через три чверті години, коли новий римський первосвященик вийде на балкон собору Святого Петра.

Обраний кардинал набрав більше 2/3 у свою підтримку.

Нинішній конклав став першим конклавом в історії сучасного католицизму, який був скликаний не після смерті, а після добровільного зречення Папи Римського від Апостольського престолу. !zn

Читайте також:

Конклав обрав нового Папу Римського

Конклав обирає 266-го Папу Римського

Під час виборів нового Папи в Сикстинській капелі заглушать зв'язок

Бенедикт XVI стане "почесним папою"