Нові загрози КНДР налякали Захід: перекладачі помилково "оголосили війну" Південній Кореї

30 березня 09:45

Чергова агресивна риторика з боку Пхеньяну сколихнула США, але в Південній Кореї сприйняли загрози спокійно.

 

Північна Корея заявила, що відносини з Південною Кореєю вступили в стан "воєнного часу". Ця чергова загроза з боку КНДР викликала напруженість на Заході: перекладачі з корейської допустили помилку, і ЗМІ розтиражували новину як "оголошення війни".

Втім, пізніше було уточнено, що в оригінальному тексті заяви з Пхеньяну йдеться лише про те, що КНДР буде діяти "за законами військового часу". При цьому північнокорейська влада не виключили, що "жорстка відповідь" може перерости в повномасштабну" і навіть "ядерну" війну.

У Південній Кореї на заяву відреагували спокійно: загрози нападу звучать з Пхеньяну чи не щодня, і "нічого нового в них не побачили. Країна продовжує жити в звичайному режимі.

- КНДР "нарощує військову міць" за допомогою "фотошопу", ставши посміховиськом для Заходу

По-перше, технічно стан війни між двома Кореями ніколи не припинявся, оскільки Корейська війна закінчилася в 1953 році лише перемир'ям, яке так і не змінилося повноцінними мирним договором.

По-друге, Північна Корея поки не зробила ніяких конкретних кроків до фактичної війні. Зосередження військ на кордоні не зафіксовано, будь-яких ознак підвищення активності армії також немає.

Крім того, промисловий комплекс Кесон, який управляється спільно Сеулом і Пхеньяном, в суботу продовжив свою звичайну роботу: працівники і транспорт вільно перетинають кордон між країнами.

Тим не менше, в США сприйняли загрози КНДР серйозно.

"Ми звернули увагу на повідомлення про нові неконструктивних заяви Північної Кореї. Ми сприймаємо ці загрози серйозно і підтримуємо тісні контакти з нашими південнокорейськими союзниками", - сказала представник прес-служби ради з національної безпеки США Кэйтлин Хейден, додавши, що сьогоднішня заява пролунала "в тому ж ключі" що і попередні загрози.

Нагадаємо, що на початку березня Північна Корея припинила дію угоди про перемир'я, яке було укладено після закінчення Корейської війни 1950-1953 років.

Пхеньян неодноразово заявляв, що готовий відповісти "фізичним ударом" на "провокації з боку Південної Кореї", а також готовий завдати ракетних ударів з континентальної частини США і американських військових баз на Гавайських островах.

Напруженість на Корейському півострові зросла після третього північнокорейського ядерного випробування, проведеного 12 лютого. Світова спільнота відреагувала на нього посиленням санкцій. !zn

Читайте також:

Кім Чен Ина, що планував удар по США, піймали з комп'ютером Apple

США посилять свою систему через загрози з боку КНДР

Північна Корея показала ролик з Бараком Обамою у вогні ядерного вибуху

Армія КНДР отримала наказ готуватися до ракетного удару по США