Німці підтримали жорсткі дії Меркель щодо Кіпру

05 квiтня 16:38

Тільки 33% німців звинувачують свій уряд в недостатній турботі про добробут жителів постраждалих держав.

 

Більшість німців підтримує канцлера Німеччини Ангелу Меркель і політику, що проводиться нею щодо подолання кризи на Кіпрі - і цей факт, швидше за все, стане її вирішальною перевагою в боротьбі на виборах у вересні.

Опитування, проведене німецьким телеканалом ARD, говорить про зростання популярності Меркель, у той час як рейтинг її лівоцентристського конкурента Пера Штайнбрюка продовжує знижуватися.

Результати опитування, в якому брало участь більше 1 тис. осіб, були опубліковані в п'ятницю, 5 квітня. З'ясувалося, що 65% опитаних вважають дії Меркель "правильними і рішучими під час кризи", і тільки 33% звинувачують німецький уряд в недостатній турботі про добробут жителів постраждалих держав.

Половина опитаних погодилася, що інвестори і вкладники кіпрських банків повинні були поділити фінансовий тягар з порятунку країни. Відсоток громадян, задоволених роботою Меркель на посту канцлера, з минулого місяця не змінився і склав 68%.

Дослідження громадської думки виявило і головну проблему, з якою може зіткнутися канцлер. Як з'ясувалося, 75% респондентів вважають, що найгірша для євро криза все ще попереду. !zn

Читайте також:

Банки Кіпру знищили докази своїх помилок, що погубили економіку острова

Кіпр отримає перший транш з 10-мільярдної допомоги вже в травні

Глава церкви Кіпру закликав вийти з "приреченого на розвал" Євросоюзу

Президент Кіпру звинуватив ЄС в експерименті над країною