Найсильніший за сторіччя снігопад накрив США, в полоні стихії - 60 млн людей

22 лютого 11:21

"Сніжний шторм століття" у США накрив територію від Колорадо до Іллінойсу. Повідомляється про десятки постраждалих і як мінімум двох загиблих.

 

Найсильніші за останні 100 років снігопади обрушилися на двадцять центральних штатів .

Стихія торкнулася, зокрема, Колорадо, Нью-Мексико, Арканзасу, Міссурі і Канзасу. В останніх двох штатах ввели режим надзвичайного стану. У багатьох містах закриті школи і перекриті дороги.

Усього в зоні негоди опинилися 60 млн осіб - 20% населення США. Вже дві людини загинули в автомобільних аваріях через негоду, багато постраждалих - в цілому по регіону різко зросла кількість аварій. Медики фіксують 70-відсоткове зростання дзвінків до служби швидкої допомоги.

Як повідомляється, висота сніжного покриву за лічені години зросла до півметра, а місцями досягла 70 см. Снігопад супроводжується сильним вітром. У деяких районах пройшов крижаний дощ.

Зараз на автотрасах безперервно працює снігоприбиральна техніка, але впоратися зі стихією їй поки не вдається. Поліція просить людей по можливості залишатися вдома.

Американські інформагентства повідомляють, що в магазинах порожні полиці, оскільки жителі запасаються продуктами. Активно розкуповують і спиртні напої - вино, пиво, скотч і віскі.

За даними Національної метеорологічної служби, таких снігопадів у США не спостерігалося з 1912 року. У той рік зима була найхолоднішою за всю історію метеоспостережень, температура падала до мінус 40 градусів, від холоду загинули 47 американців, замерз навіть знаменитий Ніагарський водоспад. !zn

Читайте також:

Ажіотажний попит на зброю у США спустошив полиці магазинів

Останній штат США офіційно заборонив рабство

США виділять 50 млрд доларів постраждалим від урагану "Сенді"