Найнебезпечніший терорист-американець дав інтерв'ю через Twitter: "Шляху назад немає"

05 квiтня 12:32

Омар Шафік Хаммамі, що є найнебезпечнішим терористом після вбивства голови "Аль-Каїди" Усами бен Ладена не збирається повертатися до США, оскільки побоюється за своє життя.

 

Омар Шафік Хаммамі, який посів перше місце у списку найбільш небезпечних терористів після вбивства голови "Аль-Каїди" Усами бен Ладена, і розшукується з 2006 року, з'явився у соцмережах. Терорист американського походження, мовчання якого іноді змушує думати спецслужби, що він мертвий, переконав у протилежному своїх переслідувачів в інтерв'ю, яке він дав виданню Wired через Twitter. Судячи зі слів Хаммамі, він не тільки перебуває у доброму здоров'ї в Сомалі, але як і раніше проповідує джихад, погрожуючи невірним, а про повернення на батьківщину навіть не думає.

За словами журналіста Wired Спенсера Акермана, у нього немає ніяких доказів того, що він розмовляв саме з репером-джихадистом Хаммамі, якого вважають главою пов'язаного з "Аль-каїдою" угрупування "Аш-Шабаб" із Сомалі. Проте судячи з того, як довго він виходив на контакт зі співрозмовником, судячи з умов терориста, на яких мав вестися діалог і беручи до уваги слова Хаммамі, Акерман більш ніж упевнений, що йому відповів злочинець. Як підкреслює журналіст, написавши терористові у Twitter, де він представлений як @abumamerican він кілька місяців намагався домовитися з ним про інтерв'ю. У результаті той виключив такі способи зв'язку, як телефон, Skype, електронна пошта, погодившись поспілкуватися тільки у Twitter.

Перше, що прояснив джихадист - це те, що він не збирається повертатися до США, де зараз тільки за одну інформацію про нього обіцяють п'ять мільйонів доларів. "Я намагаюся завдавати удару інтересам США всюди. Ні на секунду не замислювався про те, щоб повернутися. Шляху назад немає", - сказав Хаммамі. Він сказав, що не вірить у те, що врятується, якщо здасться американській владі. "Мене не чекає інша доля, крім тієї, що наздогнала Анвар аль-Авлакі", - упевнений він. Нагадаємо, що лідер терористичного угрупування Анвар аль-Авлакі, який також мав американське походження, був убитий у результаті авіаудару американських безпілотників в Ємені у 2011 році.

За словами Хаммамі, "боротьба - це частина його релігії". Йдеться про протистояння тим, хто не слідує законам джихаду. При цьому "тероризм ніколи не був його метою", сказав він. І за своє життя він убив тільки одну людину, "навіть не американця". Це був полонений угрупування Аш-Шабаб, з яким він вирішив розправитися, оскільки знав, що "той був гірший за козу". "Це було релігійно виправдано", - упевнений терорист.

Розповідаючи про свій побут, він сказав, що піклується про кількох дружин, допомагає їм по господарству і вирощує овочі. Але це все одно не допомогло скласти авторові статті мирну картину життя Хаммамі. "Цей 29-річний хлопчина з Алабами дійсно готовий вбивати або бути убитим за свою ідею", - робить висновок журналіст Wired.

Зазначимо, що Хаммамі, обвинувачений у зв'язках з терористами з 2006 року, вважається особливо небезпечним у зв'язку з тим, що крім іншого, записує англійською мовою пропагандистські пісні у стилі реп про джихад та іслам, і таким чином може змусити англомовну молодь почати священну війну.

Раніше, у 2012 році, ФБР припускало, що Хаммамі мертвий, бо у Мережі з'явилося відео, на якому американець розповів, ніби у нього серйозні розбіжності з ісламістами. Також міністр оборони Сомалі відзначав, що джихадського репера могли вбити під час стрілянини між національною армією і терористами, однак ці сумніви були зняті, коли він у черговий раз з'явився у відео на YouTube. !zn

Читайте також:

Учасник ліквідації бін Ладена повідав "негероїчну" версію вбивства терориста №1

Американський репер-джихадист зайняв місце бін Ладена у списку найнебезпечніших злочинців

Пакистанський терорист запропонував США гуманітарну допомогу