На посаду президента Франції претендують 11 кандидатів

18 березня 13:17

Всі кандидати змогли зібрати мінімум по 500 підписів депутатів різних рівнів на свою підтримку.

 

Французька влада зареєструвала 11 кандидатів для участі у виборах президента країни, повідомив глава Конституційної ради Лоран Фабіус.

Всі кандидати змогли зібрати мінімум по 500 підписів депутатів різних рівнів на свою підтримку, що було необхідною умовою для реєстрації.

Згідно з соціологічними опитуваннями, фаворитами виборчих перегонів, стануть Еммануель Макрон (рух "Вперед"), Франсуа Фійон (партія "Республіканці"), Бенуа Амон (Соціалістична партія), Марін Ле Пен (партія Національний фронт).

Крім того, участь у виборах візьмуть представники менш великих партій і рухів: Наталі Арто, Франсуа Аселіно, Жак Шемінад, Ніколя Дюпон-Еньян, Жан Ласаль, Жан-Люк Меланшон і Філіп Путу.

Читайте також: Франція застерегла Туреччину від ескалації дипломатичного скандалу

Нагадаємо, що останні опитування свідчили, що Макрон обійде Ле Пен у другому турі президентських виборів у Франції. У той же час, соціологи прогнозують перемогу Ле Пен в першому турі з результатом 27%.

Нагадаємо, що президентські вибори у Франції відбудуться у два раунди - 23 квітня і 7 травня 2017 року.

Більше про вибори у Франції читайте у статті Надії Коваль "Хто зробить Францію новою?" у тижневику "Дзеркало тижня. Украиїна".