На Карибах вирує ураган "Отто"

23 листопада 14:23

Стихія забрала життя трьох людей, ще чотири тисячі евакуйовані.

 

Шторм "Отто", що розгулявся Карибським морем біля берегів Мексиканської затоки, сьогодні класифікується як ураган, повідомляє американський Центр ураганів.

За даними фахівців центру, ураган рухається на захід, і до четверга досягне межі Коста-Ріки і Нікарагуа, повідомляє The New York Times.

"Отто" став причиною сильних злив у Панамі, які спровокували зсув. За даними рятувальників, жертвами урагану стали 3 людини.

Директор цивільної оборони Панами Хосе Дондеріс розповів про те, що до зсуву, який стався рано вранці 22 листопада, потрапили дев'ять осіб. Сімох постраждалих рятувальникам вдалося врятувати, ще двох дістали вже мертвими. У столиці країни також загинула дитина – ураганним вітром повалило дерево, під яким у цей момент знаходився загиблий.

На думку Дондеріса, "країна зустрілася віч-на-віч з однією з найгірших метеорологічних ситуацій". "Отто" став найсильнішим ураганом регіону з 1851 року.

В країні вже скасували заняття у навчальних закладах та почали випускати воду з водозабірників, які наповнюють Панамський канал.

Коста-риканська Національна комісія з надзвичайних ситуацій повідомила про евакуацію чотирьох тисяч людей у зв'язку з наслідками урагану. У регіоні існує висока загроза затоплення – переповнені дощем річки можуть вийти з берегів.

За словами президента країни Луїса Гільєрмо Соліса, ураган може завдати великої шкоди кавовим плантаціям та аграрного сектору Коста-Ріки.

Швидкість вітру "Отто" в ніч вівторка становила 75 миль на годину (120 км/год). Він переміщався на захід зі швидкістю 3 милі на годину (6 км/год). Центр урагану знаходився в 225 милях (360 км) на схід від коста-риканського міста Лимона.

Нагадаємо, в серпні 2016 року повінь в Луїзіані зруйнувала будинки місцевих жителів і забрала 11 життів. А від повені в Македонії загинуло 20 осіб, в країні був оголошений траур.