На акції опозиції у Москві затримали Лімонова і наречену у весільній сукні

01 лютого 22:30

Акція російської опозиції, присвячена пам'яті Олександра Долматова, була розігнана поліцією. Близько 30 людей затримано.

 

Перша в цьому році акція руху "Стратегія 31", проведена на Тріумфальній площі в Москві, традиційно була розігнана співробітниками поліції.

Близько 30 учасників акції були затримані, в їх числі опинилися лідер партії "Інша Росія" Едуард Лимонов і пара молодят. Відеозапис затримання нареченої у весільному вбранні потрапила в інтернет.

Як повідомили в управлінні МВС по Москві, людей затримали за спробу проведення неузгодженого з владою заходу. Зараз вирішується питання про притягнення їх до адміністративної відповідальності.

На акції "Стратегії-31" в Санкт-Петербурзі, що проходила у Гостиного двору, були затримані дев'ять людей. За даними місцевих ЗМІ, затримані активісти незареєстрованої партії "Інша Росія".

Учасники обох заходів вийшли на вулицю з портретами Олександра Долматова - активіста "Іншої Росії", який наклав на себе руки в Нідерландах після невдалої спроби отримання політичного притулку. Вся сьогоднішня акція була присвячена його пам'яті.

Як відомо, російська опозиція регулярно намагається провести мітинг на захист 31-ї статті Конституції 31 числа кожного місяця. Однак ці акції так само регулярно розганяються поліцією, оскільки міська влада не дає дозволу на їх проведення. !zn

Читайте також:

Російський опозиціонер покінчив з собою, не отримавши притулку в Нідерландах

Портрет Путіна намагалися спалити в Москві на "Марші проти негідників"

Медведєв назвав слідчих у справі про масові безлади на Болотній площі "козлами" (ВІДЕО)