МВФ пророкує Венесуелі інфляцію на рівні 720% у цьому році

23 сiчня 06:16

Річна інфляція у Венесуелі в третьому кварталі 2015 року склав 141,5%.

 

Директор департаменту країн Західної півкулі МВФ Алехандро Венер заявив, що рівень інфляції у Венесуелі в цьому році зросте більш ніж у два рази і досягне 720%, передає Bloomberg.

15 січня Центробанк Венесуели опублікував звіт, в якому йдеться, що річна інфляція в країні в третьому кварталі 2015 року склав 141,5%.

Наголошується, що ВВП Венесуели знизився на 7,1% порівняно з попереднім роком.

Читайте також: Президент Венесуели анонсував надзвичайні економічні заходи

Нагадаємо, що на парламентських виборах у Венесуелі політичні сили, опозиційні до правлячої Соціалістичної партії, отримали дві третини депутатських мандатів. Таким чином, опозиційні сили отримали 111 з 167 місць у парламенті Венесуели.

Вибори у Венесуелі відбулися 6 грудня на тлі глибокої економічної кризи, девальвації венесуельського болівара, дефіциту продуктів і високого рівня злочинності. У результаті правляча Соціалістична партія зазнала першої поразки з 1999 року.

З 1999 по 2013 року аж до своєї смерті у владі у Венесуелі перебував харизматичний Уго Чавес. На думку багатьох експертів, зі смертю яскравої та неординарної особистості, якою був Чавес у Венесуелі завершився період авторитарного правління.